Nadia Ayuni's
Best Memories Ever
10 December 2013 | Tuesday, December 10, 2013 | 0 ♥ Sweet Candy
Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi, atau lebih dikenali sebagai SAKTI telah mencipta 1001 kenangan pahit dan manis dalam hidup aku sebagai seorang pelajar di situ :')
ade pengalaman pahit dan manis yang tak mungkin aku lupakan.
Aku ingat lagi mase first time aku jejakkan kaki dekat tanah SAKTI. mase tu 23 Jun 2009, yang sambut kedatangan aku sekeluarge mase tu adelah mantan naib presiden, tapi mase tu die belum jadi timb presiden lagi. sape ?
*drumroll*
Kak Syahirah Lamuhsin.
mase tu die pakai baju MAHER, atau yg lebih sinonim dengan name lain, pengawas.
warne kelabu. sangat awkward aku mase tuhh, asal baju pengawas wane kelabu. burukk == tapi ape aku kisahh, kau tak kacau hidup aku, aku tak kacau hidup kauu. Bongkaknye aku =='
then, bile dah nk blah, kami bersalaman. dan aku salam die tanpa cium tangan die.
''come onn, ape yg kau nak ? lepaskanlahh tangan aku''
mase tu aku sumpah seranah die dalam hati bile die taknak lepaskan tangan aku.
Bongkaknye aku dulu ==
last-2 aku mengalah dan tunduk cium tangan die dengan senyuman sinis. teruknyeee aku. Astaghfirullahalazim :(
dan kami membawe haluan masing-2, keluarge aku pulang ke kediaman, die ke kelas setelah aku ke kelas aku mase tu. 1 Delima. dan aku ditempatkn di dorm alfa 5. name dorm yg same mase aku form jugaa :') dorm yang penuh dengan gelak tawa dan gurau senda ditambah lagi dengan kehadiran senior dorm yang sangat penyayang dan sabar melayan kerenah kami. selepas itu, baru lahh aku belajar tentang nilai kasih sayang, nilai saling menghormati, nilai persahabatan, nilai kerjasama dan nilai-2 murni lain yang korang selalu jumpe dalam buku Bahasa Melayu. 
Persahabatan. 
satu perkataan, dengan 5 suku kata yg memberi maksud yang sangat indahh. yaa, di sekolah inilahh aku belajar segala-galanyaa, aku mengenali yg mana intan dan yg mana kaca. cehh bermadah siaa akuu ==
tapi, dengan sahabatlah aku belajar macam-macam, semuenye dilakukan bersma-sama
bende jahat mahupun baik. Escape kelas same-2, Ponteng sekolah same-2, Fly same-2, Naik tangki same-same, ragging budak same-2, tarik budak same-2, gaduh same-2, gurau same-2 :')
kantoilah aku nakal dekat sekolahh. HAHA.
tapi itulah kenyataan. setiap pertemuan pasti ade perpisahan kann ?
kepada sahabat ku tidak kira di mana, Sekolah Kangkar Pulai mahupun SAKTI.
terima kasih kerana sudi berkawan dengan aku yg penuh dengan keegoan, kebongkakkan, kekhilafan.
terime kasih juge kepade insan-2 yg sentiase berada di sisi aku ketike aku nak pegi tandas, tidur, makan dan sebagainyaa :DD
HAHA. doakan kesejahteraan aku dekat PLKN.
wassalamualaikum WBT

Lots Of Love, 
Nadia Ayuni Mohd Nazri :)


♥ Disclaimer ♥

  
 Nadia Ayuni. Penulis blog bebas mengikut kerajinan. Ada tangan taip, ada mata lihat, ada mulut cakap, ada adab mohon jaga :) Masih mencari identiti diri. Masih mencari cita cita sebenar. Masih mengejar cinta Illahi

♥ PLKN ♥


PLKN Kem Lagenda Gunung Ledang, Asahan, Jasin, Melaka. Siri 11/2014. #TeamCharlie

♥ Credits To ♥

Skin By Little Miss : //Suhaila Roslan
Edit by You : Nadia Ayuni