Nadia Ayuni's
Friendship
03 June 2012 | Sunday, June 03, 2012 | 0 ♥ Sweet Candy

well, hello there :DD
it's been a very loooooooooooooooooooooong time since my last post rightio ?
heee ~ maaflahh ,
tangan terase berat nak buatt entry,
fuhhh ~ *tiup habuk tebal*
so , my entry today is about friendship
kenape friendship sebab aku sayang kawan-2 aku :D
lagi-2 kawan-2 baik baik aku :D 
serius aku tak suke bile orang cakap yg kitorang ni gengg ,
sebab bagi aku geng ni khas untuk group yang ade name and dikenali ramai ,
cukuplah masing-2 tahu siape diri masing-2 ,
dengan adenye persahabatan ,
ade la orang yang teman aku breakfast , lunch , tea , dinner and supper
ade la orang bolehh teman aku pegi toilet malam-2
ade la orang yg akan membebel dekat aku bile aku buat salahh ,
ade la orang yang aku tahu diorang ade bile aku perlukan diorangg :DD
aku bukan anti-lelaki , serrieslyy , kalau aku anti-lelaki aku tak akan couple dengan die , die , die , die dan die #name tak perlu disebutt , buat sedihh jea :')
tapiiiiiiiiiiiiiiiii , aku tak suke orang dating dkat skolahh , kenape ?
entahlaa , aku punn tak tau :/
tapii kat luar lain critaa , mungkin sebb aku ta pena dating kt skolah kot sebb 
kbanyakan ex aku sume budak skolah luar , hmmm , 
lagyy saket haty bile kau ade kawan , smue problemss kite share dgan die even kadang-2 die layan nak tak nak just beberape kali je die beri respond yg baik la jugak ,
thats mean u appreciate her/him as a friend where u assumed that u believe her/him and she/he can solve your problems.
tapii korang penah tak rase yang die tak appreciate korang sebagaimane kite appreciate die ,
she/he didn't even share their story life to you ,
who is her/his boyfiee/girlfriend , what is her/his daily problem what is his/him 
exciting storyy 
have you felt that way ?
tapi aku takdee la terase sangatt kalau orang lain tak tahu , thats mean u keep it allllll by 
yourselff by never tell anyone else ,
tapii tak ke kau terase bile kau orang yang bolehh dikire paling rapat dengan die
tapi kau tak tahu satu bende pasal die sedangkann orang lainn tahu ?
even aku pun tak bagitahu sape-2 kat skolah yang aku couple dengan si polan bin si polan.
melainkan kawan beberape kawan aku kat skolah luar. At least kau tak terase hati bile aku bagitahu diorang sebab diorang takkan tanye kau ape-2 sebab diorang tak kenal sape-2 kat SAKTI.
mule-2 tak kesahh sangat , sampai tahap die dah ade boyfiee orang lain dah dok bercakap ,
kau yang terpinge-pinge , 
orang lain yang tanye aku , 
''betul ke si polan tu couple dengan si polan ?''
kauu nak aku jawabb apee ?
kalau aku cakap tak tahu , mesti diorang akan cakap
''kau kan kawan baik die , takkan kawan baik sndiri dating kau tak tahu , eehh , tadi kau jalan dengan die kan balik prep , agak-2 la kalau nk coverkan kawan , aku nampak la diorg dating tiap balik prep''
and then aku terus kelu seribu bahase tak tahu nak cakap ape , aku diam jea and angkat bahu malas nak    
amik tahu , aku consider yang aku ni bukan kawan yang baik untuk kau ,
yang boleh kau share macam-2 cerite , yang boleh solve problem kauu ,
but , do respect others feeling , at least bukan aku ,
mase tu bukan aku je kawan baik kau ,
tapi diorang pun same-2 tak tahu pasal kauu , so i just let it end just like that ,
no calls , no talk , no chats , no texting , no apology ,
sebab aku sedihh , i do cry for it ,
tapi aku rase bodohh sebab aku nangis untuk orang yg tak appreciate aku ,
so , aku uji kau , i mean , kami uji kau ,
tak tegur kau , nak tgok reaksi kau , ade tak kau datang dekat kitorang mintak maaf pasal
ape yang kau buat malam tu time kitorang datang dorm kau untuk meminjam 'sesuatu'
tapi hampehh , kau buat macam tak ade ape-2 , so , kitorang dengan hal kitorang , dan kau dengan kawan baru kauu , so , aku consider yang kau memang tak perlukan kitorang
hemm , dah lahh , tak pasal-2 entry nie aku buat khas untuk kauu ,
entry ni asalnye untuk general , tapi dahh memang entry untuk kauu bile rase marah aku tak hilang lagi ,
aku pun malas nak padam semue , so , aku teruskan jea smpai sini ,
untuk kawan yang dah hilang
aku tahu ego kite tinggi menggunung , aku dengan ego aku dan kau dengan ego kau ,
aku nampak kesalahan aku dekat kau sebab aku buat kau macam ni , I mean kitorang , tapi aku tak tau kenape kau tak perasan pun yang ade sorang lagi makhluk yang terasa hati dengan kau ape yg kau buat.
nak hilangkan kemarahan kitorang tu bukan senang just dengan minta maaf , do proof to us that
u've change , believe me that we'll never be like before ,
sebab aku dah ade kawan yang aku rase comfort with , so you too.
I'll never leave them , so you. dan aku rase kalau kau cube untuk rapat dengan aku , it'll be veryyyyyyyyy awkward , DO BELIEVE ME .
so , cermin diri , cermin hati and settle care baikk
adios amigo !

p/s : panjangnyee aku bebel =='
pss : I don't hate you , but it'll reach that level soon , so , u'd better hurry :|




♥ Disclaimer ♥

  
 Nadia Ayuni. Penulis blog bebas mengikut kerajinan. Ada tangan taip, ada mata lihat, ada mulut cakap, ada adab mohon jaga :) Masih mencari identiti diri. Masih mencari cita cita sebenar. Masih mengejar cinta Illahi

♥ PLKN ♥


PLKN Kem Lagenda Gunung Ledang, Asahan, Jasin, Melaka. Siri 11/2014. #TeamCharlie

♥ Credits To ♥

Skin By Little Miss : //Suhaila Roslan
Edit by You : Nadia Ayuni