Nadia Ayuni's
Homeeeey~
09 March 2012 | Friday, March 09, 2012 | 0 ♥ Sweet Candy
bonjour tout le monde !
setelah menghuni asrama SAKTI tercinta selame 5 tahun minggu akhirnye aku dapat pulang ke rumahku syurgaku , weee ~
5 minggu yg penuh dengan dugaan , haishh =='

1. gamba yg aku snap TIME MAGHRIB muncul 'makhluk lain'
2. diari aku dah penuh dengan kegiatan jahat nakal aku selama dekat SAKTI tahun ni
3. Form 4 kene turun aras Delta , SHIT !
4. kawan biar beribu , tapi yg sejati satu dalam seribu :)

okeyy , sebelumm aku start , let's give me round applause CLAPCLAPCLAP ~
*kesengalannye terselah disitu*

Chapter 1 (cehh)
amaran kepada ibu mengandung , pesakit jantung , lemah semangat , jangan tengok gambar ni lame-2
HEEE ~

adakah anda perasan sesuatu yg tidak kene pade gmbr ini ?
jeng2 , perhatikan tangan pada bahu gadis yg sedang duduk di tembok (Shahdah)
tangan siapakah itu ? jika anda rasa tangan itu milik Shahdah abaikan kenyataan ini dan
perhatikan di belakang gadis itu , ade bayang2 seperti 'gule2 hacks'

ceritenye begini , pade tanggal keramat 20 Februari 2012(kot)
cikgu Herman dah janji dengan
aku , cadot , fadz , SRR , gesam , nadia , ejat , FITRAH [sesat] HAHA
nak bawak makan dekat luar , so , sementare nk tunggu orang solat maghrib ape sume 
aku, cadot dengan SRR yg gile lensa ni posing sane-sini , 
sampai la tak sedar mase tu waktu maghrib yg memng time 'mereke' berdating ,
oleh kerane trlalu obses dngan kamera , kitorg gerak masuk court futsal , 
yg pose cadot dngan SRR , yg photographernye aku =='

Aku : kejap-2 , aku snap jap nk setting camera [t'hasil gambr kt atas]

aku pon pegi dkat diorg , 

Aku : wooo , lightning die sherramm (sebelum perasan ade objek lain)
cadot+SRR : ha'a la (sambil tgok kamera tuh)

aku pon amik balik kamera tu drpd diorg n tgok smule utk setting,
ttbe aku prasann somethingg yg pelik

Aku : ehh , korg nmpk tak ape yg aku nmpk ? (sambil menunjukkan kamera tu kt diorg)
cadot : ehh , nanti2 la , amik gambar duluu ,
Aku : errkk , oo-keyy
SNAP !

cadot terus amik kamera tuh and terus bla macam tu jea =='
aku pon tarik tangan SRR klua court dan meninggalkn Fitrah yg baru mnjejakkn kaki ke court terpinge2. Time tu dpan koop lahh baru aku prasann lagi satu objek dekat blkang cadott , GULP !

tanakk citer pasal criter kedue tuhh , nnty kantoii , ngee ~

Chapter 3

minggu lepas , kami form 4 , menerime dugaan bile kene pindah aras bawahh , 
baran gile time tuhh , kepade dorm sigma 4 ,
maaf sebab pecahkan tiles , sebab mase tu barann gila ! *bukan aku yg start
start turun bawah tu , aku tak penah lekat dekat dorm , first night tido dekat sigma , pastu alfa ,
pastu gama , pastu gama lagi , pastu gama dorm atas , lepas tu alfa semule , hehe ~
smue dorm , aku yg punya ! HAHA

Chapter 4

penahh tak korg rase macam korg tak dihargai 
bile die susah , kite tolongg.
bile kite susahh , die pandng badi kat kite 
penahh ? haihh , penahh-2 kan jea la,
HEHE
yg penting , hari tuh patutnye takde masalh pun dengan minah sekor ni ,
tapi ttbe jea die nk cari pasal , bukannye kitorg buat salahh ponn =='
macam ni ke kawann , mentang-2 dah tak same arass kann ,
untung lah aras atass .
hemm ~ papepon , aku nk cakap ,
aku dah lame sabar dngan kau sejak form 2 lagi , 
aku je yg kene jage perasaan kau kann ,
aku jea yg kene ikot cakapp kauu ,
kauu jea yg betul ,
aku je yg salahh ,
aku jea yg selalu buat jahat kat sekolahh tu ,
kau jea yg baikk 'sangat',
tapi time kau nk buat jahat , muke aku jugak yg kau cari ,
untung la kene nganjing ngan orang lain sebb kawann ngn kau mase form 2 kann ,
macam ni ke kawan baik bile kau dating dengan jantan pon kitorg tak tauu dari kau ,
tapi kitorg tau dari mulut orang lainn bile diorg cakapp
'gile lahh budak tu datingg'
mase first aku denga aku still terime , sebab aku anggp kau mungkin nk jumpe jantan tuh for something 
tapi aku tak dapat terime bile aku turun saing kau , 
tapi aku tak tau pulak kau tanak amik supper sebab nk jumpe jantan tu lagi ,
aku tak kesahh kalau kau bagitau kitorg ,
okeyy , kite memang bukann gengg ,
tapi kite kawan baik kann ? aku selalu ngn kau dari form 2 kann ?
semue cerite , aku cerite kat kau kann ?
tpi kau tak penah pecaye kat aku kann ?
aku paling tak suke tengokk orang datingg =='
kau dulu pun cakap kat aku macam tu kann ?
tapi sekarangg , kau yg jilat ludah sendiri kannn ?
haishhh , dah la malas nk membesarkn hal yg bagi kau kecikk ,
sebab kau tak sedar pun ape salah kau kat kitorang sampai kitorang tak tegur kau ,
kite same-2 ego kann , tapi at least aku rendahkn ego aku supaye kau selese kawan dengan aku ,
supaye lame-2 kau dapat kawal emo kau ,
dan aku happy bile orang cakap
'aku tengok sejak die kawan ngan kau , die dah tak emo sangat eakk'
sumpah , aku kawan kau bukan sebab nk pujiann ,
sumpah aku penah terdetik nk jauhkn diri drpd kau mase form 2  bile aku jadi tmpat kau lepaskn marh kau ,
tapi aku tak sanggup sebab aku tau nanti kau takde kawann ,
so , aku tabahkan hati , sabar je dngan kau , 
aku tau kau takkan bace blog aku , kau mane la tau url blog hodoh aku ni kann ~ 
so lepas ni aku mungkin still tegur kau ,
tapi aku mungkin tak boleh nak rapat dengan kau lagi macam dulu :)
adios amigos , hope kau happy dengan jantan tu,
klau satu hari nanti die tingglkan kau macam tu je , jangan cari aku tau ,
time tu aku hanye mampu senyum :')
sobbss~

p/s : diam je kalau tau sape yg aku mention







♥ Disclaimer ♥

  
 Nadia Ayuni. Penulis blog bebas mengikut kerajinan. Ada tangan taip, ada mata lihat, ada mulut cakap, ada adab mohon jaga :) Masih mencari identiti diri. Masih mencari cita cita sebenar. Masih mengejar cinta Illahi

♥ PLKN ♥


PLKN Kem Lagenda Gunung Ledang, Asahan, Jasin, Melaka. Siri 11/2014. #TeamCharlie

♥ Credits To ♥

Skin By Little Miss : //Suhaila Roslan
Edit by You : Nadia Ayuni