Nadia Ayuni's
khas utk pianist ,,
30 December 2010 | Thursday, December 30, 2010 | 0 ♥ Sweet Candy
okey ,, first of all ku nk btau ,, aku ni takde la terer sngat n aku pon blom grad piano pon,, aku bru smpi grade 4/8 ,, bru sapruh,, syg kan ? ni sume SAKTI punye psal,, HAHA SAKTI jgak yg kene ,, straight to the point ,, 
aku cume nk kasi tip cmne nk maen lgu yg korg suke tanpe prlu susa surf internet or beli buku sheet lagu yg brpuluh2 tu ,,

1. korg mesti tau maen piano ,, klu tak cmne nk maen ann ,,
2. korg tau chord ! chord nie snang je ,, cari kt intrnet pon boley jumpe ,, snang je !
3. ikut kate haty korg ,, surf intrnet utk chord ,, ta kesa la chord gitar or etc ,, same je sume ,, and then ,, korg cari  tone yg sesuai dgn chord tu ,, main treble cleff utk kord pon ade bnyk care ,, korg pndi2 la gayekn sndiri ikot sdap ,,
4. try and error ,, first time buat memg r bnyk slah an ,, so ,, jgn give up dude !

act ,, aku hmpir2 nk mlupekn piano nie ,, tpi ,, bile aku study lgu canon in d ,, bru la aku tau mcm mne nk maen chord ,, klu tak ,, sblom ni aku maen ape yg aku nmpk je la ,, main piano ni sbnrnye lagi snang drpd maen gitar ,,  
bgi aku la ,, klu org laen x tw la ann ,, yg pnteng ,, jiwe korg dh sebati dgn bnyi piano niehh ,, so ,, diri kite dgn piano akn mnjadi satu ! chehh ,, x ley pegy pnye ayt ,, 
konklusinye ,, kpade pianist2 yg hmpir putus asa ,, never ever give up ! sia2 je ilmu ni ,, hiii ~

♥ Disclaimer ♥

  
 Nadia Ayuni. Penulis blog bebas mengikut kerajinan. Ada tangan taip, ada mata lihat, ada mulut cakap, ada adab mohon jaga :) Masih mencari identiti diri. Masih mencari cita cita sebenar. Masih mengejar cinta Illahi

♥ PLKN ♥


PLKN Kem Lagenda Gunung Ledang, Asahan, Jasin, Melaka. Siri 11/2014. #TeamCharlie

♥ Credits To ♥

Skin By Little Miss : //Suhaila Roslan
Edit by You : Nadia Ayuni